Een verkeerde afstelling van een fiets kan leiden tot irritaties, blessures en uiteindelijk tot het verdwijnen van alle fietsplezier. Afstellen op gevoel, of met ouderwetse tricks als heuphoogte naast het zadel, hak op het pedaal met gestrekt been, of lengte van de onderarm als maat van zadel naar stuur zijn achterhaald en voldoen niet meer in het hedendaagse fietsen.

Met een statische bikefit wordt de basis gelegd voor een ideale fietshouding. Het resultaat van de fietsmeting wordt overgebracht naar de nieuwe fiets. Uiteraard wordt er rekening gehouden met speciale wensen of fysieke problemen.

STATISCHE BIKEFIT

BLENK

Gepast op de fiets

Een statische fietsmeting bestaat uit het meten van alle relevante lichaamsmaten. Aan de hand van deze meting wordt de passende framemaat bepaald. Verder volgt hieruit een nauwkeurige indicatie van alle variabele fietsinstellingen zoals cranklengte, stuurbreedte en stuur- en zadelposities. Blenk biedt voor €65.00 een statische meting aan. Wordt de fiets bij Blenk gekocht, dan is de prijs bij de aankoop inbegrepen.

METEN